4 januari 2009

22/12 : Packar bilen knökfull och drar till Sundsvall! Tur att vi fått låna oss en takbox, för annars hade barnen och gubben fått åka tåg! ;-)

23/12 : Dan före dopparedan! Griljera skinka, äta julgröt, provsmaka skinkan, åka pulka och klä granen! Johanna är superglad över att få vara hos farmor & farfar. :-D
Anders var på stan mest hela dagen och köpte julklappar!

Julafton: Började morgonen med att tjejerna fick öppna varsin julklapp! Emma fick en "lektriangel". Och Johanna fick en bok! Efter frukost gick vi ut och åkte pulka + en sväng till kyrkogården och tände ljus hos Anders momma och moffa. När lunchen var avklarad gick alla utom jag och la sig och sov en stund. Jag pysslade på i köket och riktigt njöt av julfriden!
15.00 - Kalle Anka och fika. Alla kaksorter och massor av godis dukades fram.
17.00 - Julmiddag, behövs ingen vidare förklaring....typiskt julbord! :-)
18.30 - Tomten kommer på besök (det var grannens dotters sambo) :-D
Johanna överlycklig, men lite blyg. Jag trodde Emma skulle bli rädd för tomten men icke! Hon storglodde på honom och var inte rädd ett skvatt!
Han delade ut ett par julisar, sen hade han juh så bråttom för det var många barn han skulle besöka! ;-)
Jag och Johanna delade ut resten av julklapparna.
Johanna var lite rolig! Hon väntade med att öppna sina julklappar tills vi andra hade öppnat våra! :-D
Jag tänker tyvärr inte rabbla upp allt som vi fick, för då får ni läsa tills imorgon! ;-)
Men alla var nöjda och trötta, så efter den obligatoriska nattskinkmackan så gick vi och la oss allihop!

Juldagen: Johanna inviger sina nya skidor och tycker att det är jättekul! Visst far hon på rumpan titt som tätt, men upp igen lika fort! Vi är mest ute hela dagen förutom paus för fika och mat.

Annandag jul: Anders bror och fru kommer! Det blir lite mer julklappsöppning. Och Johanna är ännu gladare, för Farbror M är en stor idol! Lite bekymrad blir hon att inte "faster" orkar leka och busa precis som vanligt.....hon har juh en bebis i magen!
Kusinen är beräknad till februari, så det var en sån go kula hon hade!

27/12: Mer pulka och skidåkning! Håll i er!! JAG åkte stjärtlapp! Vilken syn! T o m Johanna garvade åt mamma! *HA,HA* Kul var det iallafall :-D

28/12: Tog med svåger och svägerska till Birsta. Babyproffsen och Barnens Hus blev grundligt besökta. Hem kom vi med nya bilstolar till tjejerna och ett packe tuschpennor! *S*

29/12: Lämnar barnen kvar hemma hos farmor och farfar och drar på mellandagsrea. Först på stan, hem å äter lite, för att sen vässa armbågarna och åka ut till Birsta City och Ikea! Det blev en hel del kap. Främst kläder till mig och lite småplock på ikea.
Svåger m. fru åker hem till Solna. Med sig har dom en massa babysaker och babykläder som dom har fått låna av oss.

30/12: Jag och svärmor åker och storhandlar inför Nyårsafton! En massa god mat ska det bli, och till det lite alko.drycker. Jag har nu slutat amma helt. Eller rättare sagt, Emma har slutat amma. Mjölk finns det kvar men hon visar inte det minsta tecken på att vilja ha, så då slipper hon. Dessutom så har hon 6 sylvassa tänder så jag vet inte om jag skulle våga ge henne bröstet om hon skulle vilja ha! ;-) Men hon har inte ammats på 2 veckor, så jag tänker dricka ett par glas vin imorgon + bubbel!

31/12: Nyårsafton 2008! Fint väder så efter frukost går vi till pulkabacken igen! Men idag åker jag INTE stjärtlapp! Är fortfarande öm i baken sen förra gången! ;-)
Medans resten av familjen stannar kvar ute går jag hem och börjar förbereda nyårsmiddagen:

Förrätt
Toast Skagen
Varmrätt
Helstekt älgfilé
Potatistorn m. skogschampinjoner
Karamelliserade smålökar
Grönsallad
Rött vin
Dessert
Choklad & Jordgubbsmousse
Muscadel (Dessertvin)
Mmmm....allt blev såå gott, såå gott!! :-D
Vi försökte hålla Johanna vaken hela kvällen! Vid 21 var vi ut en sväng och busade i snön å gjorde snölyktor, men kl 23 då vart det godnatt för lilla fröken. Hon orkade inte var uppe trots att hon sovit middag!
Vid tolvslaget klädde vi på oss, tog våra bubbelglas och gick ut på balkongen där vi har utsikt över hela B. Man ser nästan ända in till Sundsvall.....
Skålade Gott Nytt År och gick in och satte oss i värmen.
Svärfar gav upp först och gick och lade sig strax efter 12. Jag, A och svärmor satt uppe en stund och surrade och åt "ost-å-vindruva-på-tandpetare". :-)
1/1 2009: Förbereder för hemfärd imorgon! Packar ihop det som går, tvättar och packar lite till.
2/1: Vi åker hemåt! Visst är det skönt att åka bort en tag, men faen så skönt att komma hem till sitt!
Så mina kära vänner, där har du sammanfattningen av vår julledighet!
Har du orkat läsa dig igenom allt det där så är du värd en stor kram!
*KRAM*


2 kommentarer:

Rebecca sa...

Nog var det en novell alltid...*ler*... men rolig läsning! Kram kram

Malin sa...

Jag ska få en kram!!