8 mars 2010

Att en 3,5-dagars ledig helg går såå fort!!!

Fredag:

Slutade kl. 13 och for direkt till Step In och införskaffade mig ett Guldkort! Så taggad och Så motiverad!
Åkte hem och hämtade barnen på dagis. Fixade mellis och väntade på att Bea med barn skulle komma! Så roligt att träffa dom igen! H och Johanna har visserligen träffats förut, men det var nog för 2 år sedan. Dom fann varandra direkt och satte igång att leka för fulla muggar! Jag, Bea och lilla E placerade oss i köket och drack kaffe! Ja, inte E då, han fick smaska på leksaker som Emma försåg honom med! Emma var lite blyg för bebisen men det släppte ganska snart! :-)
Det bidde mycket kaffe och mycket prat! Jättekul! :-D
Dom hann inte ens gå utanför dörren innan Johanna började tjata om: När ska vi åka till dom?  *S*

Lördag:
Strålande sol och strålande humör!
Packade lunch och skridskor och gick ut! Vi gick inte så långt eftersom vi har skridskobana alladeles nedanför oss! Gjorde upp en lagom brasa till korvgrillningen och pinnbrödet! Johanna åkte skridskor och Emma skottade snö! Fick sällskap av moffa och morbror med sambo! Det var såå himla skönt ute! Men vi hade även planerat att åka på stan på kvällen, så vi gick in efter mellis så Emma kunde sova en sväng och Johanna fick "koppla av" med en film!
Jag packade träningsväskan och for iväg på Step In. Löpband 50 min + 1 varv cirkelträning.....kan ju inte gå ut för hårt såhär i början! ;-)
Hem och duscha, fixa oss iordning för en tur på stan!
Ljusshow på Rådhuset och på Stortorget! Kallt men underhållande!

Tjejerna var bra trötta när vi kom hem vid 20-tiden och somnade ganska snart efter kvällsfikat!
Jag och maken hyrde film: Luftslottet som sprängdes! Synd att det var sista filmen i Millenium-triologin för dom är så jä*la bra!!

Söndag:
Badhuset! Hade tänkt träna innan, men bestämde mig i sista stund för att bara bada med barnen! Moster A följde oxå med! Passade ändå på att simma längder, det blev "bara" 20..... är inte bra på att simma! Eller jo.....jag älskar att vara i vattnet men det är tråkigt att "bara" simma! ;-)
Barnen var som tokiga! Johanna är rent av farlig! Inte rädd för fem öre! Hoppar från kanten, dyker och håller på! Fick förmana henne flera gånger att hon inte får göra si och så! Och tänka sig.....hon lyssnade utan protester!  Emma hade fullt sjå med att bråka med pappan! Gå dit! Gå dit! Så han fick snällt följa med dit hon pekade! *S*
En helt klart underbar dag!
Handlade middag på väg hem och ringde och bjöd in bror med sambo!
Såklart somnade Emma i bilen och vaknade inte när vi bar in henne! Fick sova en timme sen ruskade vi liv i henne lagom till middags!

Måndag:
Stora städ och tvättardagen!
Maken fick ta hand om tvätten och jag tog städningen! Johanna har roat sig själv och Emma har hjälpt både mig och pappan!
Har dammsugit och skurat varenda vrå av lägenheten! Dammat mattor och flyttat leksaker och korgar.......och gud vet allt! Dammsugit böcker, lampor, sängar, hyllor...ja, allt! Så nu ska det väl vara fint iallafall ett par dagar! ;-)
Har badrummet kvar, men ska ta det nu när jag har skjölt ur hårfärgen som sitter i! Och appropå det! Sen jag var och klippte av mig håret så är så smidigt (och billigt) att färga hemma igen! Jag behöver bara en förpackning ist för 3! :-D
Barnen sover och maken är och tränar!
Imorgonkväll är det min tur att åka iväg! *Längtar*

Blev ett långt inlägg det här, men så blir det när jag ska försöka summera en hel helg!

Kram på er!

Inga kommentarer: